Jump to content

Custom Search




Welcome to the Ford C-MAX Energi Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the Ford C-MAX Energi Forum. You must register to create topics or post in our community - but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Ford C-MAX Energi Forum by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create a photo album and post images. . .more.
Click here to create an account now.
 
Guest Message by DevFuse

Get you C-MAX Energi Registered in the official Ford Authorized Registry. More here.


Photo
- - - - -

Emission sensor reset, engine run time


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 OFFLINE   cfrkeepr

cfrkeepr

    New Member

  • C-MAX Energi Member
  • Pip
  • 8 posts
  • Region:U.S. Southern Atlantic
  • Locationwilmington,nc
  • My C-MAX:2014
  • Current Vehicle:2013 cmax energi, 2014 cmax energi

Posted 26 November 2018 - 11:28 AM

Does anyone know how long the engine runtime, miles?, is for a computer scan claiming 'sensors not ready' for emission tests?  









Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.

#2 OFFLINE   plus 3 golfer

plus 3 golfer

    New Member

  • C-MAX Energi Member
  • Pip
  • 48 posts
  • Region:Decline
  • LocationUnited States
  • Current Vehicle:2013 C-Max Hybrid SEL

Posted 26 November 2018 - 07:04 PM

I assume you mean reset of the "readiness bits" used for emissions testing.  Read the attached Ford drive cycle pdf.

 

Attached File  Ford OBD Drive Cycle.pdf   95.57KB   9 downloads


  • cfrkeepr likes this

#3 OFFLINE   cfrkeepr

cfrkeepr

    New Member

  • C-MAX Energi Member
  • Pip
  • 8 posts
  • Region:U.S. Southern Atlantic
  • Locationwilmington,nc
  • My C-MAX:2014
  • Current Vehicle:2013 cmax energi, 2014 cmax energi

Posted 03 December 2018 - 10:10 AM

I found out incidentally how to do the long drawn out procedure, just run in ev only until it is in hybrid mode for 15 or 20 minutes and it then resets to allow emission sensors to provide the test. Thanks.










0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Privacy Policy TERMS OF SERVICE ·