Jump to content

Custom Search




Welcome to the Ford C-MAX Energi Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the Ford C-MAX Energi Forum. You must register to create topics or post in our community - but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Ford C-MAX Energi Forum by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create a photo album and post images. . .more.
Click here to create an account now.
 
Guest Message by DevFuse

Get you C-MAX Energi Registered in the official Ford Authorized Registry. More here.


Photo
- - - - -

Pop and grinding with right turn...but only in hybrid mode


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 OFFLINE   SkiMedicKC

SkiMedicKC

    New Member

  • C-MAX Energi Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Region:U.S. Mississippi Valley
  • LocationSouth Dakota
  • My C-MAX:Decline
  • Current Vehicle:2015 C-Max Energi

Posted 02 July 2018 - 02:49 PM

Today I was driving in hybrid only mode (No EV) and came to a stop then made a sharp right turn.  I heard a pop, then a grinding noise with acceleration (up to 35mph).  Thought perhaps something had popped loose so pulled over and checked everything around wheels and under car with nothing found.  Drove some more and it kept occurring, a pop and then grinding noise that seemed to come from front wheels, but only when accelerating with a right turn.  So then I switched to auto EV mode, and the sounds stopped.  Tried numerous times to recreate the sound in EV mode but no luck.  Switched back to hybrid mode, and the sounds came back.

 

Any ideas out there?

 

 









Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.

#2 OFFLINE   fotomoto

fotomoto

    Energi Member

  • Moderator
  • 1,268 posts
  • Region:U.S. Southern Plains
  • LocationSouth Texas
  • Current Vehicle:CMAX

Posted 03 July 2018 - 03:09 PM

WOW that's weird.  My initial thought is the right CV joint has gone bad but it would do that in any mode because it's downstream from the drivetrain.    I would elevate the front end on jackstands or a lift and see if you can recreate the issue while looking at things.  










0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Privacy Policy TERMS OF SERVICE ·