Jump to content

Custom Search




Welcome to the Ford C-MAX Energi Forum


Sign In  Log in with Facebook

Create Account
Welcome to the Ford C-MAX Energi Forum. You must register to create topics or post in our community - but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of Ford C-MAX Energi Forum by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get email updates
  • Get your own profile page and make new friends
  • Send personal messages to other members
  • Create a photo album and post images. . .more.
Click here to create an account now.
 
Guest Message by DevFuse

Get you C-MAX Energi Registered in the official Ford Authorized Registry. More here.


Photo
- - - - -

Remote start causes stop safely now


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 OFFLINE   horvathcom

horvathcom

    New Member

  • C-MAX Energi Member
  • Pip
  • 1 posts
  • Region:U.S. Great Lakes
  • LocationArlington Heights, IL
  • My C-MAX:2013
  • Current Vehicle:C-Max Energi

Posted 20 December 2016 - 08:40 PM

With the cold weather, I've been trying to get remote start working with either the key fob or app. In either case, it pretty reliably causes the stop safely now message to appear. I tried it while I was in the car and it starts but then shuts off seconds later.

So far I have been able to shut it off and back on a few times to get it to function but sometimes the wrench icon or engine icon are left on.

Some forscan outputs are here...

https://drive.google...c0plaWNZbTJmLVE

Anybody else seeing this?







Lose this advertisement by becoming a member. Click here to create a free account.

#2 OFFLINE   sporkinum

sporkinum

    New Member

  • C-MAX Energi Member
  • Pip
  • 135 posts
  • Region:U.S. Mississippi Valley
  • LocationIllinois
  • My C-MAX:2014
  • Current Vehicle:C-Max Energi

Posted 22 December 2016 - 08:45 AM

My wife just had me remote start the car for her. I did it using MyFord touch app. She said it was started when she went outside, but that one of the displays has a wrench on it. I had her turn off the car and restart it, but the wrench didn't go away. PHEV battery had a 90% charge, and parking brake was not on.

I am at work now, so I can't really see what is going on.


Edited by sporkinum, 22 December 2016 - 08:47 AM.









0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Privacy Policy TERMS OF SERVICE ·